Skip to content
5

Відбудова Київщини: в Ірпені триває капремонт дев’ятиповерхівки на вулиці Ярославській

28.03.2024

У Київській області триває робота з відбудови об’єктів, пошкоджених внаслідок військової агресії рф. Зокрема, в Ірпені капітально ремонтують дев’ятиповерховий житловий будинок на вулиці Ярославській на 144 квартири. До війни тут мешкало 360 людей.

Споруда була значно пошкоджена внаслідок ведення бойових дій на території пристоличного регіону. У будинку були вибиті вікна, двері та балкони. Значних руйнувань також зазнали стіни, покрівля та фасад.

Восени 2023 року розпочався капремонт будівлі коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Спочатку підрядник демонтував зруйновані частини будівлі та замінив пошкоджені віконні блоки та розпочав монолітні роботи. Згодом фахівці виконали оздоблення місць загального користування, ремонт покрівлі та замінили вхідні групи будівлі. Наразі будівельники завершують вимощення навколо багатоповерхівки.

Також серед іншого відповідно до проєкту передбачено виконати утеплення з подальшим оздобленням фасаду, відремонтувати пошкоджені квартири, встановити парапети та влаштувати пандуси. Крім того, в будинку будуть відновлені інженерні мережі, встановлені системи водовідведення.

КОВА