Skip to content
1

Безпечний освітній процес: триває будівництво укриття для учнів Переяславського ліцею

19.03.2024

На Київщині продовжують облаштовувати укриття для захисту цивільного населення та учнів закладів освіти. Так, у Бориспільському районі триває будівництво нового протирадіаційного укриття на території Переяславського ліцею № 5. Роботи виконуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Будівництво захисної споруди розпочалося восени 2023 року. Підрядник спочатку провів підготовчі роботи з розчищення території та розробки котловану. Згодом будівельники розпочали виконання монолітних робіт та зведення каркаса майбутнього сховища. Наразі вже завершили бетонні роботи та утеплення зовнішніх стін. Сьогодні фахівці працюють над зведенням цегляних перегородок всередині.

Загалом проєктом передбачено облаштування та оздоблення приміщень всередині укриття, благоустрій прилеглої території. Будівництво буде виконане з дотриманням вимог безбар’єрності. Зокрема, тротуари будуть вимощені тактильною плиткою з пониженням бортів при вході. Також передбачено встановлення вертикального підіймача для людей з інвалідністю.

Нове укриття розраховане на одночасне перебування до 200 осіб. Будівництво сховища дасть можливість забезпечити очне навчання в одну зміну. Крім того, новим укриттям за потреби зможе користуватися і цивільне населення мікрорайону.

КОВА