Skip to content
10

Відновлення Київщини: у Милі триває реконструкція житлової багатоповерхівки на вулиці Комарова

18.04.2024

Наразі на Київщині відновлено майже 17,5 тисяч об’єктів із понад 29 тисяч пошкоджених. Відбудова триває за урядовими програмами, коштом обласного та місцевих бюджетів, за сприяння міжнародних партнерів та фондів. Зокрема, коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії у пристоличному регіоні буде відновлено 97 об’єктів. Один із них — багатоповерхівка на вулиці Комарова, 38 у Милі, що в Бучанському районі.

Житловий будинок зазнав значних руйнувань навесні 2022 року під час активних бойових дій на території Київської області. У будівлі була пошкоджена покрівля та цегляні конструкції п’ятого поверху, вибиті вікна та двері, пошкоджені місця загального користування, фасад та зруйновані інженерні мережі.

Ремонтні роботи розпочалися на початку літа 2023 року. Спочатку підрядники провели демонтаж пошкоджених конструкцій та окремих елементів будівлі. Згодом відбудували пошкоджені стіни та перекриття. Також фахівці замінили вибиті вікна та двері, відновили фасад будинку та покрівлю. Крім того, в будинку вже відновили мережі водопостачання та каналізації, поквартирне індивідуальне опалення.

Наразі підрядник працює над ремонтом всередині пошкоджених квартир. Зокрема, фахівці проводять шпаклювання стін, стелі та улаштування укосів. Далі будівельники продовжать внутрішні роботи з відновлення пошкоджених місць загального користування, квартир та завершать ремонтні роботи даху.

КОВА